Begeleiding door SPB

Het SPB heeft al meer dan 30 jaar ervaring met het opleiden van jongeren in de bouw. Een goede begeleiding is hierbij zeer belangrijk. Het SPB begeleidt zowel de leerling als het bedrijf bij de opleiding. De leerlingen worden regelmatig bezocht en er is een periodiek overleg met het bedrijf waar de leerling is uitgeplaatst en met de school.

Een goede begeleiding van leerlingen is zeer belangrijk. Op deze manier hebben we en houden we iedere leerling goed in de gaten en proberen we iedereen op een goede manier richting het diploma te helpen. De leerlingbegeleider (Gijs de Mik) en onze instructeurs in de werkplaats (Marcel Egberts en Frans van Dijk) zijn hier dagelijks mee bezig.

Op het SPB

Alle leerlingen starten in de werkplaats bij het SPB. De leerlingen dooropen eerst een testweek en als deze goed verloopt zijn de leerlingen minimaal 4 weken in de werkplaats om hier het introductieprogramma te doorlopen. In deze periode is er in de werkplaats intensieve begeleiding door de instructeurs van het SPB. De instructeurs, die zelf zeer ervaren timmerman of metselaar zijn, geven hier praktijkondersteuning. Daarnaast wordt er begeleiding gegeven op het gebied van gedrag en houding.

Als de leerlingen uitgeplaatst zijn bij een bouwbedrijf komen de leerlingen af en toe nog terug bij het SPB om een examen te maken. In zo'n toetsweek is er een deel instructie en wordt daarna het examen afgenomen. De instructeur is dan zowel de begeleider als de beoordelaar.

Als leerlingen, om wat voor reden dan ook, worden teruggestuurd naar het SPB dan gaat de opleiding in de werkplaats gewoon door onder begeleiding van de instructeurs.

Bij het bouwbedrijf

Alle leerlingen gaan vroeg of laat werken bij een van de bouwbedrijven waar het SPB mee samenwerkt. Op dat moment heeft de leerling directe begeleiding van een leermeester van het bouwbedrijf. Deze leermeester zal het vak zo veel mogelijk over moeten brengen en er voor zorgen dat een leerling blijft ontwikkelen. De leermeester zal ook de examens die op de werkplek worden gedaan beoordelen.

Het SPB houdt hier wel de vinger aan de pols. De leerlingbegeleider zal de leerling een aantal keer per jaar bezoeken. Het doel van de bezoeken is om te bepalen of er voldoende voortgang zit in de opleiding. Door de sterke band tussen het SPB en de leerbedrijven is er, waneer dat nodig is, direct contact over de leerling tussen een leermeester en de leerlingbegeleider. Daarnaast heeft de leerlingbegeleider periodiek overleg met de school van de leerling om ook de voortgang in de theorie bij te houden. De leerlingbegeleider is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen wanneer zij vragen hebben of tegen problemen aanlopen.

Gelijk aanmelden voor deze opleiding?

Vraag dan om het sollicitatieformulier of schrijf je in via de website.

CONTACT