Leerbedrijf worden

Voorwaarden leerbedrijf

Om leerlingen van het SPB in te kunnen lenen moet het bedrijf voldoen aan een aantal voorwaarden. We zetten ze op een rij.

Een bedrijf dat leerlingen wil inlenen moet allereerst zorgen dat het erkend is door de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voor de betreffende opleiding.  Op de site van SBB vind je alles over de erkenningen en de criteria en is de erkenning aan te vragen. Vervolgens zal het SBB contact opnemen met het bedrijf.

De algemene voorwaarden van het SPB worden bij een nieuw bedrijf vooraf toegestuurd en het bedrijf gaat hier vervolgens schriftelijk mee akoord. Belangrijk onderdeel bij de algemene voorwaarden is het aspect veiligheid. Ons ARBO-beleid wordt ook toegezonden aan het bedrijf. Wij gaan er vanuit dat het onderdeel 'werken met jeugdigen' onderdeel uitmaakt van de RI&E van het inlenende bedrijf.

Wil je een exemplaar van de algemene voorwaarden ontvangen, wil je meer weten over de inleentarieven of zijn er andere vragen over het inlenen? Klik dan hieronder op de button en neem contact met ons op!