Leermeesters

Leermeesters

De leermeesters bij de bouwbedrijven zijn van groot belang bij de opleiding van leerlingen. Ze begeleiden en examineren de leerling.

Een bedrijf kan alleen als opleider fungeren als er een leermeester is. De leermeester is hierbij de praktijkopleider. In de bouw heeft de leermeester ook de taak om examens te beoordelen. Om deze taak goed in te kunnen vullen is iedere leermeester geschoold door Volandis en zijn er regelmatig nascholingen. 

Werkwijze trajectmap

Door onze leerlingen wordt gewerkt met een trajectmap. Alle mensen die de leerling ondersteunen hebben met deze map te maken. De leerling houdt er tekenwerk in bij, de leermeester en docent houden er de voortgang in bij en het SPB gebruikt de trajectmap ook bij de begeleiding van de leerlingen. Een belangrijke map dus, die altijd up-to-date moet zijn. 

Examens en controle

In de trajectmap staan ook alle examens beschreven die de leerling moet doen. Als een leerling voldoende ervaring heeft opgedaan in een exameneenheid wordt er een examenmoment bepaald en aangemeld in Remindo. Leerlingen van het SPB melden hun toets telefonisch bij het SPB en het SPB zorgt dat het verder wordt geregeld. De leerling maakt vervolgens het examen volgens alle voorschriften. De leermeester beoordeelt het examen.

Het kan zijn dat de leerling tijdens zijn examen controle krijgt van een adviseur examinering. Deze adviseur komt kijken of het examen daadwerkelijk wordt uitgevoerd en of het voldoet aan alle eisen. Mochten er onvolkomheden zijn, dan wordt dit gemeld aan de school.